Αρθρίτιδες του Ώμου

Η άρθρωση του ώμου, όπως όλες οι αρθρώσεις, υπόκειται σε φλεγμονή που έχει σαν αίτιο κάποιο μικρόβιο (μικροβιακή αρθρίτιδα) ή μια γενικότερη νόσο όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Τα κατάγματα της περιοχής επίσης που έχουν σαν αποτέλεσμα την παραμόρφωση της κεφαλής του βραχιονίου ή της ωμογλήνης, οδηγούν σε αρθρίτιδα που ονομάζεται μετατραυματική.

Η θεραπεία των αρθρίτιδων καθορίζεται από το είδος και το στάδιο αυτών.  Μικροβιακές φλεγμονές, όταν διαγνωστούν εγκαίρως θεραπεύονται με την κατάλληλη μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή.

Η μετατραυματική και οι ρευματοειδούς τύπου αρθρίτιδες στα πρώιμα στάδια αντιμετωπίζονται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσιοθεραπεία, ενώ στα προχωρημένα στάδια με την αντικατάσταση της άρθρωσης του ώμου με τεχνητή άρθρωση (ολική αρθροπλαστική ώμου).

Η ολική αρθροπλαστική του ώμου αντίθετα από ότι πιστεύεται είναι μια πολύ καλή λύση στις εγκατεστημένες αρθρίτιδες. Προσφέρει λειτουργικό και ανώδυνο εύρος κίνησης του ώμου, με υψηλό χρόνο επιβίωσης (πλέον των 15-20 χρόνια).

Η ολική αρθροπλαστική του ώμου είναι επίσης λύση εκλογής στα συντριπτικά κατάγματα – εξαρθρήματα της κεφαλής του βραχιονίου σε ηλικιωμένα άτομα, καθώς η πιθανότητα νέκρωσης της είναι πολύ υψηλή.

Αρθρίτιδες του Ώμου Αρθρίτιδες του Ώμου Αρθρίτιδες του Ώμου

Η ολική αρθροπλαστική του ώμου αντίθετα από ότι πιστεύεται προσφέρει προσφέρει πολύ καλό εύρος κίνησης 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest