Παναγιώτης Ν. Γιαννακόπουλος, Ορθοπαιδικός, Χειρουργός Άνω Άκρου

Facebook Twitter YouTube

 • Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Άνω Άκρου
  Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Άνω Άκρου
 • ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
  ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
 • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
 • ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΧΕΡΙΟΥ - ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ
  ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΧΕΡΙΟΥ - ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ
 • ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
  ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Visiting professor

Visiting Professor in Orthopaedics, Drexel University, PA, USA.

Ο  Παναγιώτης  Γιαννακόπουλος  προσκλήθηκε  ως  Επισκέπτης  Καθηγητής  (Visiting  Professor),  από  το  DREXEL  UNIVERSITY,  College  of  Medicine,  στο    Allegheny  General  Hospital,  Pittsburgh,  Pennsylvania,  USA,   συμμετέχοντας  στο  πρόγραμμα  Orthopaedic  Surgery  Grand  Rounds,  στις  14 - 15  Φεβρουαρίου  2011.

Περισσότερα

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Το  Σεμινάριο  Εφαρμοσμένης  Χειρουργικής  του  Άνω  Άκρου  είναι  μια  εκπαιδευτική  δραστηριότητα  που  ξεκίνησε  το  2007,  που  οργανώνεται  σε  ετήσια  βάση  από  το  τμήμα  Χειρουργικής  Χεριού  και  Άνω  Άκρου  - Ορθοπαιδικής  Επανορθωτικής  Μικροχειρουργικής  του  Ιατρικού  Κέντρου  Αθηνών.

Περισσότερα

Προετοιμασία για μια χειρουργική επέμβαση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

 • Θα πρέπει να μην φάτε ή πιείτε, τουλάχιστον 6 ώρες πριν τη προγραμματισμένη χειρουργική σας επέμβαση.
 • Εάν, για οποιοδήποτε λόγο παίρνεται φάρμακα, είναι απαραίτητο να το συζητήσετε με τον χειρουργό σας, και με τον αναισθησιολόγο που θα παρευρίσκεται στη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
 • Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, εκτός από αυτό από πού πρόκειται να χειρουργηθείτε, αναφέρετέ το στον θεράποντα ιατρό. Ανεξάρτητα εάν πιστεύετε ότι δεν έχει σχέση το πρόβλημά σας, πρέπει κατά τη διάρκεια της επέμβασης, να ληφθούν όλες οι δυνατές προφυλάξεις που απαιτούνται. Ειδικότερα, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς, και οι αγγειολογικοί άρρωστοι, χρήζουν ειδικής μεταχείρισης.
 • Εάν έχετε ιστορικό αλλεργίας, ενημερώστε τον χειρουργό σας και τον αναισθησιολόγο
 • Θα υποβληθείτε σε ορισμένες εξετάσεις για την εκτίμηση της υγείας σας. Αυτές είναι    - ακτινογραφία θώρακος

- ηλεκτροκαρδιογράφημα και καρδιολογική εξέταση

- γενική αίματος, σάκχαρο και ουρία αίματος                

Σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης με τοπική νάρκωση, οι εξετάσεις αυτές δεν είναι πάντα απαραίτητες.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Η επιλογή του είδους της αναισθησίας που θα υποβληθείτε αποφασίζεται από τον χειρουργό σας και τον αναισθησιολόγο, με την δική σας σύμφωνη γνώμη.

Οι επιλογές που υπάρχουν είναι.

 • Τοπική αναισθησία
 • Περιοχική αναισθησία (ενδοφλέβιος, ή μασχαλιαία)
 • Γενική αναισθησία

Κατά την περιοχική αναισθησία, αναισθητοποιείται ολόκληρο το άνω άκρο, χωρίς να επηρεάζεται η γενική σας κατάσταση.

Μετά την χειρουργική επέμβαση,  θα επιστρέψετε σπίτι σας, αφού το επιτρέψει ο αναισθησιολόγος, ή θα παραμείνετε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Φυσικά, θα είστε ενημερωμένοι προεγχειρητικά για το ενδεχόμενο αυτό.

Οι επεμβάσεις στο χέρι, γίνονται με ίσχαιμο περίδεση, έτσι δεν υπάρχει απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Μόνο σε πολύ μεγάλες επεμβάσεις είναι πιθανόν να υπάρξει μικρή απώλεια αίματος. Σ’  αυτή τη περίπτωση, για την ασφάλειά σας το αίμα που θα σας δοθεί είναι ελεγμένο (AIDS, ηπατίτιδα κ.λ.π.).

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 

 • Κρατείστε ψηλά, το χέρι ή γενικά το μέλος του σώματος σας που έχει χειρουργηθεί, για 2-3 μέρες. Τούτο είναι απαραίτητο για την αποφυγή του μετεγχειρητικού οιδήματος.
 • Προσέξτε, να μην έρθει σε επαφή το χειρουργικό τραύμα με νερό, και κυρίως με ρυπαρές ουσίες, καθώς έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος μετεγχειρητικής φλεγμονής.
 • Να είστε συνεπείς με τη φαρμακευτική αγωγή που τυχόν σας έχει δοθεί.
 • Τηρείστε με ακρίβεια τις οδηγίες κινητοποιήσεως του χεριού σας που έχετε λάβει. Θα αποφύγετε έτσι, ή θα περιορίσετε τις δυσκαμψίες που είναι πιθανόν να εμφανιστούν μετά από μια χειρουργική επέμβαση.
 • Επικοινωνείτε με τον χειρουργό σας εφ΄ όσον διαπιστώσετε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό από ότι σας έχει ενημερώσει, ήτοι:                                                               

 

 1. Μεγάλο οίδημα του χειρουργημένου μέλους
 2. Πυρετός, ειδικά μετά τη 2η μετεγχειρητική μέρα
 3. Έντονος πόνος
 4. Μούδιασμα του χειρουργημένου χεριού
 5. Έντονη αιμορραγία από το χειρουργικό τραύμα
 6. Οποιαδήποτε δυσφορία 
 • FESSH.COM
 • Μικροχειρουργική
 • Γιγαντοκυτταρικός 'Ογκος Κερκίδος
 • Συγγενής Ψευδάρθρωση Ώλενης

ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ

Ο ακρωτηριασμός ενός τμήματος του ανθρώπινου σώματος είναι ένας βαρύς τραυματισμός που συχνά οδηγεί σε σοβαρή αναπηρία και σπάνια γίνεται αποδεκτός από τον άνθρωπο. Συμβαίνει κυρίως στο Άνω Άκρο καθώς είναι περισσότερο εκτεθειμένο στον χώρο.

Οι συνθήκες τραυματισμού ποικίλλουν. Ένας πολύ συνηθισμένος ακρωτηριασμός είναι η αποκοπή ενός τμήματος δακτύλου που εγκλωβίζεται από ένα απλό κλείσιμο μιας πόρτας, και εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα στα παιδιά. Τα εργατικά ατυχήματα στο παρελθόν παρουσίαζαν συχνά ανάλογους τραυματισμούς. Τα τελευταία χρόνια έχουν

Read More

ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

YOUR  HANDS  WILL  ONLY  ACHIEVE  WHAT  YOUR  EYES  CAN  SEE!  (Τα  χέρια  σου  μπορούν  να  κάνουν  μόνο,  ότι  βλέπουν  τα  μάτια  σου!).

Παρ΄ όλο  που  η  κατασκευή  και  χρήση  συσκευών  μεγέθυνσης  της  όρασης  για  την  παρατήρηση  του  ουρανού,  και  τη  ναυσιπλοΐα,  είχε  επιτευχθεί  εδώ  και  χιλιετίες,  η  πρώτη  εφαρμογή  στην  ιατρική  έγινε  από  τον   Anton  van  Leeuwenhoek   (1632-1723),  που 

Read More
Οι όγκοι των οστών παραμένουν ένα δύσκολο πρόβλημα στην Ορθοπαιδική, ειδικά όταν έχουν μεγάλη έκταση και αφορούν οστά που δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς συνέπειες για τον ασθενή.Από την άλλη μεριά, η ριζική εκτομή τους είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση της πιθανότητας της τοπικής υποτροπής, αλλά η αναπλήρωση του οστικού ελλείμματος συχνά παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Read More
Congenital pseudoarthrosis of the ulna presents particular difficulties in its management and, like all congenital pseudoarthroses, it may require several operations which often have little improvement. The case of a young patient with congenital pseudoarthrosis of the ulna in the setting of neurofibromatosis is presented herein. Read More
BetFair F.BetRoll UK Bookies

Παθησεις Ανω Ακρου

Επιλέξετε την κατηγορία Άνω Άκρο για να δείτε όλες τις σχετικές παθήσεις 

Περισσότερα

Παθησεις Κατω ακρου

Επιλέξτε την κατηγορία Κάτω Άκρο για δείτε όλες τις σχετικές παθήσεις

Περισσότερα

Top United Kingdom Bookmakers http://betroll.co.uk/